Erotica shop
Erotica shop

Hepatitis Vaccinatie en SOA test

Hepatitis B is een ernstige infectieziekte, die wordt veroorzaakt door het hepatitis B virus. Je kunt een infectie oplopen via seksueel contact. Vaccinatie kan hepatitis B voorkomen.

Het landelijke vaccinatieprogramma Hepatitis B biedt Mannen die seks hebben met Mannen (MSM), de mogelijkheid zich gratis te laten vaccineren tegen Hepatitis B. Het doel van het vaccinatieprogramma is om de verspreiding van hepatitis B onder risicogroepen te verminderen.

De GGD heeft ons aangeboden om bij ons langs te komen in het kader van hun Hepatitis B project.

Mannen die seks hebben met mannen hebben een grotere kans Hepatitis B op te lopen. Onbeschermde anale seks geeft het grootste risico op besmetting, maar ook via onbeschermde orale seks kan dit gebeuren.

Op deze dag tussen 13:30 en 15:30 kunnen de mannen die sex hebben met mannen zich gratis en anoniem laten vaccineren tegen Hepatitis B. Ook kan er gratis en anoniem een SOA-test gedaan worden. De GGD heeft ons verzocht kenbaar te maken minimaal 2 uur voor de test niet te plassen.

De vaccinatie tegen Hepatitis B bestaat uit drie injecties waarbij de tweede een maand na de eerste vaccinatie wordt gegeven en de derde vijf maanden na de tweede vaccinatie. Hiervoor kunt u zelf, ook geheel anoniem, bij de GGD terecht, of bij ons wanneer de GGD weer aanwezig zal zijn. Wanneer u deze drie injecties hebt gehad, bent u langdurig beschermd tegen Hepatitis B.

Omdat wij van het EroticCinema Team onze klanten een spannende maar toch ook veilige omgeving willen bieden, hopen wij dat alle mannen die seks hebben met mannen hieraan mee zullen doen.